DUS, WAT IS JE PUNT?

In dit mindblowing project lossen MBO, HBO én WO studenten gezamenlijk uitdagende casussen uit het bedrijfsleven op. Ze worden professioneel getraind, krijgen alle ruimte om samen te werken én presenteren hun resultaten tijdens een prikkelend event.

Onder de bevlogen begeleiding van jonge, ervaren ondernemers werken studenten van de meest uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus met elkaar samen, zodat zij op meerdere vlakken hun 21st century skills updaten en hun future proofness versterken.

"Niveau zegt hier niks, het is doen, overtuigen, sterk staan en je punt maken."
              - Britt, ROC Tilburg, deelneemster 2015

DEELNEMERS
Dit project is de ideale kans voor Brabantse MBO, HBO en WO studenten die affiniteit met ondernemen, samenwerken en presenteren hebben en openstaan voor een prikkelende challenge!

Door deel te nemen ontmoeten zij studenten van verschillende opleidingen en updaten zij met hun eigen kennis en ervarening de future proofness van hun mede deelnemers. In Dus, wat is je punt? leren deelnemers ter plekke van elkaar. 

De volgende 21st century skills staan centraal in het project: 
- CREATIVITEIT
- COMMUNICEREN
- SAMENWERKEN
- ONDERNEMEND GEDRAG
- PROBLEMEN OPLOSSEN
- KRITISCH DENKEN
- DIGITALE GELETTERDHEID

OPZET
Als ondernemende trainers geloven wij sterk in learning by doing. We activeren studenten door hen een reeks van oefeningen en uitdagingen voor te leggen. Zo leren zij direct en voeden we hen tussendoor met behapbare theorie en reflectiemomenten. Ook geven deelnemende studenten feedback aan elkaar.

Presteren in de effort-zone. Dat is allereerst een beetje spannend, maar ervaren dat ze écht nieuwe dingen leren vinden studenten geweldig. Als ervaren trainers zorgen wij uiteraard altijd voor een veilige en energieke setting.

BASIS TRAINING

Tijdens de interactieve basis training van 3 uur traint een jonge, ervaren trainer de eerste vaardigheden (21st century skills) die bij een ondernemende mindset passen: communiceren en kritisch denken.

Na deze training hebben studenten ervaren dat het glas lang niet altijd halfleeg is. Ze hebben geleerd een uitdaging van de andere kant te bekijken en dit te bespreken met anderen.  

In deze BASIS training:
1. Maken studenten kennis met de eerste twee 21st century skills.
2. Leren studenten zich zowel verbaal als non-verbaal te presenteren.
3. Worden studenten gemotiveerd om deel te nemen aan de pro training.

De basis training beslaat vier uur en vindt plaats op de onderwijsinstelling.


PRO TRAINING

In de pro training ontmoeten deelnemers studenten van andere opleidingen en duiken zij dieper in op de skills die relevant zijn voor een ondernemende mindset: samenwerken, problemen oplossen en digitale geletterdheid. 

In deze PRO training leren studenten:
1. Van de belevingswereld van studenten van andere opleidingsniveaus.
2. Hoe je een uitdagende casus aanpakt.
3. Hoe zij zich goed voorbereiden op een zaalpresentatie. 

Deze pro training beslaat vier uur en vindt plaats op een later te bepalen locatie waar verschillende opleidingsniveaus bij elkaar komen.


EIND EVENT


In het eind event presenteren gemixte MBO, HBO en WO teams hun resultaten. Aan een volle zaal delen zij, zowel online als offline, de aanpak van hun ondernemerscasus.

Eerdere edities hebben bewezen dat studenten razend enthousiast worden van elkaars aanpak, invalshoeken en technieken. Dit levert wederzijds respect en nieuwe inzichten op.

IIn de voorbereiding en de uitvoer van dit eind event leren studenten:
1. Hoe zij creativiteit kunnen inzetten om hun punt te maken.
2. Om te gaan met de spotlight en een timer.
3. Hoe zij de 21st century skills kunnen aanwenden om zichzelf en anderen mee te versterken.  

Het eind event beslaat een dagdeel en vindt plaats in een theaterzaal.

TRAINERS
JERRE MAAS MSc

Begon na zijn studie sociale psychologie Presensatie®; een communicatiebureau dat bijeenkomsten effectiever en interactiever maakt. Veelgevraagd dagvoorzitter, spreker en debatleider. Weet anderen aan te steken met zijn enthousiasme en energie. Kritisch en open-minded. Zijn doel? Elke vraag die het publiek heeft - maar niet durft te stellen - beantwoord zien te krijgen.
RUDY VAN BEURDEN MSc

Startte in 2011 met GAAF | positieve energie door zich 100% te wijden aan zijn passie: Nederland positiveren. Hij deelde zijn optimisme en inzichten inmiddels met talloze presentaties, trainingen en evenementen binnen scholen en (non-)commerciële organisaties. Krijgt het als geen ander voor elkaar om grote groepen mensen in beweging te krijgen. Energie gegarandeerd!
GUUSJE VAN KERSBERGEN MSc

Houdt zich als zelfstandig trainer bezig met effectieve communicatie. Door haar Master Onderwijskunig Ontwerp en Advisering kent het ontwerp van trainingen en leertrajecten voor haar geen geheimen. Weet anderen mee te nemen in haar enthousiasme en positiviteit zodat zij meer over zichzelf leren en een stap verder kunnen komen. Ze verbindt mensen met elkaar en maakt écht contact.
NATHAN DE GROOT Msc

Woonde in Moskou, gaf een TEDx talk in Wenen en werkt nu o.a. voor De Speld. Heeft zich gespecialiseerd in het presenteren, bevragen en delen van de meest uiteenlopende thema's. Heeft oog voor detail in ieder individueel én het collectieve leerproces. Hijzoekt op licht filosofische wijze én met gortdroge humor naar diepgang en betekenis.

BOEK | Dus, wat is je punt?
In 2014 schreven Jerre Maas en Rudy van Beurden een helder en to-the-point boek: Dus, wat is je punt? Het boek ondersteunt de trainingen én biedt ook op zichzelf een toegankelijk overzicht voor studenten die de trainingen niet volgen. Er wordt ingezoomd op drie vaardigheden:

Presenteren
Onze maatschappij staat te springen om mensen die zichzelf, hun ideeën en hun werk feilloos en to-the-point kunnen presenteren. 

Argumenten
Argumenteren is als het verkopen van een bepaald standpunt. Sterke argumenten overtuigen mensen om ideeën en plannen in acties en resultaat om te vormen. 

Observeren
Goed luisteren en scherp kijken maken vaak het verschil tussen raakschieten of missen. Door de context nauwkeuriger op te nemen wordt het gemakkelijker om je punt te maken.

REFERENTIES

CONTACT
Jerre Maas MSc (1986), is ondernemer en sociaal psycholoog. Als dagvoorzitter, presentator, debatleider verschijnt Jerre regelmatig op het podium. Hij laat zich kenmerken door zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn open en kritische houding. Hij is eigenaar van communicatie-bureau Presensatie® en wil de wereld inspireren door middel van sprankelende bijeenkomsten.
Rudy van Beurden MSc (1987) is ondernemer, spreker en trainer. Hij gaf twee energieke TEDx talks en met GAAF | positieve energie positiveert Rudy grote groepen deelnemers. In zijn presentaties, trainingen en evenementen daagt hij studenten en young professionals uit om werk te maken van hun dromen en ambities.